20:00

Referat: Gränna AIS - Månsarps IBK

Knappa siffror mot Gränna, men i stort sett så är vi aldrig riktigt nära. Redan innan matchstart så får Rasmus kasta in handduken p g a feber, vi som trodde "Kobran" var omänsklig. Adderat till detta så blev Jakob skadad på träning i veckan.
Men i herrsektionen finns det många spelare som kan kliva, så vi kom till spel med 3 femmor.
Första 10 minuterna av första perioden tycker jag att vi är jämnbördiga med Gränna, t o m lite bättre. Vi har också några chanser då, och med facit i hand, hade det varit fint med utdelning under den här perioden.
09:01 så får Gränna Straff, efter att att Adam räddar, men en av våra utespelare bedöms vara inne målgården och rädda returen. Straffen slås av Markus Wadsten. Men Adam som visat upp toppform på sistonde, räddar förtjänstfullt.
Efter straffen, så blir dock mer Gränna direkt, de börjar sätta mer tryck på oss. 12:14 så står det 1-0 på tavlan. Vi försöker få bort bollen, men tyvärr inte bättre, än att det blir en "assist" till Gränna´s nr 5 som tackar och tar emot, sätter säkert dit bollen.
Resten av perioden får vi ( och framförallt Adam) kämpa för att inte släppa in mer mål. 10-3 i skott i första perioden, speglar framförallt andra halvan av perioden bra.

Andra perioden börjar som första slutade. Med Gränna-tryck. 05:29 kommer också 2-0. I momenten innan har vi jagat hem stenhårt efter tappad boll, och lyckas få ut bollen över sargen. Gränna byter då uppställning, och här tycker jag att vi borde gjort detsamma, med tanke på hur forwards fick slita i hemjobbet. Men vi ligger kvar med samma folk, och 2-0 är ett faktum. Ett skott utifrån, som de alldeles för enkelt får avlossa, ser ut som att Adam är skymd också.
Bara minuten efter 6:25, så kommer 3-0, i en blixtsnabb kontring. I momentet just då så hade man inte trott att detta var Gränna´s sista mål i matchen, man hade mer väntat sig att det skulle bli stora siffror. Gränna har tryck i resten av perioden också, bränner bl a öppet mål från 2-3 meter, vi sticker emellan med något skott då och då, men eftersom deras målvakt (Kristoffer Strand) fick jobba ostört, så vållade det inga problem. 19:39, får Gränna en utvisning för Obstruktion. Paus 3-0. Skotten i andra 8-4.

Vi börjar 3:e med PP, blir tyvärr resultatlöst. Vi har sedan i slutet på andra gått ner på folk och spelar med 2 femmor. Tycker vi kommer ut lite bättre i 3:e och sätter mer tryck. 08:51 så reducerar vi också genom Anton Pettersson, som slår in en backhandretur, efter skott av Rasmus Simmeborn. Efter detta, så blir det mer från vår sida, och vi skapar ytterligare några chanser, men tiden rinner iväg fort. Vi får dock ett läge i PP, efter att deras nr 17, ganska opolerat gått in och fällt Erik. Tvyärr får vi inte spela 2 minuter PP, då Markus Axelsson, som haft en ganska tuff kväll, drar på sig en utvisning i egen zon, när vi ska jobba tillbaka bollen. Tid 15:40.
Efter boxplay så avslutar vi med 6 mot 5, och har någon jättechans, men det blir tyvärr inga mer mål idag.
Totalt skott. 29-14, efter 11-7 i tredje perioden ( vår bästa)
Adam fick pris som vår bäste spelare, och det är bara att hålla med.